Waar is jarrah-hout vandaan?

INHOUDSOPGAWE:

Waar is jarrah-hout vandaan?
Waar is jarrah-hout vandaan?
Anonim

Jarrah kan slegs verkry word van ougroei en inheemse woudhergroei in Wes-Australië, waar dit meer algemeen beskikbaar is. Baie van hierdie woude is nou gereserveer en min of geen jarrah word tans in kommersiële plantasies gekweek.

Is Jarrah 'n Australiese hout?

Jarrah is 'n Australiese hardehout bekend vir sy veelsydigheid, duursaamheid en sterkte in 'n wye reeks binne- en buitetoepassings.

Is Jarrah-hout 'n bloekom?

Die manjifieke Jarrah-woude van suidwes Wes-Australië is die tuiste van hierdie Australiese hardehout en die enigste plek waar hierdie beroemde Eucalypt groei.

Waar groei Jarrah-hout?

Hierdie manjifieke boom kan tot 50 m hoog word en is endemies aan die suidwestelike streek van Wes-Australië. Toringhoë woude van Jarrah kan gevind word van die Albany-streek aan die suidkus tot by Gingin noord van Perth. Die stam van hierdie boom is lank en reguit, het min takke en kan tot 'n breedte van 3 m groei.

Hoe identifiseer ek Jarrah-hout?

Kleur/Voorkoms: Kernhoutkleur wissel van 'n ligrooi of bruin tot 'n donkerder baksteenrooi; is geneig om donkerder te word met blootstelling aan lig. Dun spinthout is 'n liggeel tot pienk. Graan/tekstuur: Graan is geneig om ineengeheg of golwend te wees met 'n medium tot growwe tekstuur.

Aanbeveel: