Hoe word estrogeen geproduseer?

INHOUDSOPGAWE:

Hoe word estrogeen geproduseer?
Hoe word estrogeen geproduseer?
Anonim

Die eierstokke, wat 'n vrou se eiers produseer, is die hoofbron van estrogeen uit jou liggaam. Jou byniere, wat aan die bokant van elke nier geleë is, maak klein hoeveelhede van hierdie hormoon, so ook vetweefsel. Estrogeen beweeg deur jou bloed en werk oral in jou liggaam op.

Wat veroorsaak hoë produksie van estrogeen?

Liggaamsvet: Vetsug of oormaat liggaamsvet kan tot estrogeenoorheersing lei. Hierdie vetweefsels stoor estrogeen in die bloedstroom, wat hul vlakke skiet om nadelige gesondheidskwessies te veroorsaak. Nie net dit nie, die vetweefsels het ook die vermoë om estrogeen van ander hormone van die liggaam te sintetiseer.

Wat produseer estrogeenhormone?

Die eierstokke handhaaf die gesondheid van die vroulike voortplantingstelsel. Hulle skei twee hoofhormone af - estrogeen en progesteroon.

Waar word die estrogeenhormoon geproduseer?

By premenopousale vroue word estrogeen hoofsaaklik in die eierstokke, corpus luteum en plasenta geproduseer, hoewel 'n klein maar beduidende hoeveelheid estrogeen ook deur niegonade-organe geproduseer kan word, soos bv. soos die lewer, hart, vel en brein.

Kan estrogeen natuurlik geproduseer word?

Fito-oestrogeen, ook bekend as dieet-estrogeen, is natuurlik-voorkomende plantverbindings wat kan optree soortgelyk aan dié van estrogeen wat deur die menslike liggaam geproduseer word.

Aanbeveel: