Is priadel gestaak?

INHOUDSOPGAWE:

Is priadel gestaak?
Is priadel gestaak?
Anonim

Vervaardiger Essential Pharma het die "moeilike besluit" geneem om sy Priadel (litiumkarbonaat) 200mg en 400mg verlengde-vrystelling-tablette vanaf April 2021 te staak.

Waarom word Priadel gestaak?

Die vervaardiger van eerste-lyn bipolêre versteuring behandeling Priadel staak produksie van die medisyne, het die Medisyne- en Gesondheidsorgprodukte Regulerende Agentskap (MHRA) aangekondig - wat kommer veroorsaak dat pasiënte kan terugval en gesig hospitaalopname.

Is daar 'n tekort aan Priadel?

Op 21 Augustus 2020 het die Departement van Gesondheid en Maatskaplike Sorg (DHSC) 'n waarskuwing vir toevoeronderbreking uitgereik wat verklaar dat Priadel-tablette in die VK gestaak sou word, met die oorblywende voorraad van albei sterkpunte wat na verwagting sal wees uitgeput teen April 2021.

Word litium gestaak?

Lithium is 'n noodsaaklike medisyne wat deur NICE aanbeveel word om bipolêre versteuring te behandel en selfmoord te help voorkom. Daar word beraam dat een uit elke honderd mense bipolêre versteuring het en een uit elke vyf van hulle neem litium. Essential Pharma besit die regte op Priadel en het aangekondig dat hy die handelsmerk in April 2021. sal onttrek.

Is daar 'n alternatief vir Priadel?

In 'n waarskuwing vir toevoeronderbreking het die Departement van Gesondheid en Maatskaplike Sorg (DHSC) voorskrywers aangeraai om pasiënte na een van drie alternatiewe oor te skakel: Camcolit 400mg, Liskonum 450mg ofEssential Pharma se generiese litiumkarbonaat 250mg - wat alles meer kos as die Priadel-produkte.

Aanbeveel: